• Tanne van de Kreeke

Uitwaaien in Zeeland - 10 insidertips voor een ontspannend weekendje weg
Ik ben opgegroeid in Belgie, maar zowel mijn voor- als achternaam verraden waar mijn echte roots liggen: Zeeland.


Mijn grootouders en al de generaties daarvoor zijn opgegroeid rondom een klein Zeeuws dorp. Toen ik na mijn studententijd ook nog eens een Zeeuwse man aan de haak sloeg, wist ik dat ik voor altijd aan Zeeland verbonden zou blijven.

We komen er dus graag, en vaak en familiebezoekjes worden zo ontspannende “uitwaaiweekenden”.


Tot voor kort was Zeeland – met uitzondering van Cadzand en Domburg - voor veel Belgen nog onbekend terrein, maar sinds de grote hit “Zoutelande” van Blof, is Zeeland ook in België helemaal hot.


Tijd dus voor wat insidertips, om aan te tonen dat Zeeland meer te bieden heeft dan Zoutelande en Domburg alleen.
Lunchen in Zeeland – lekkere lunchkaarten, leuke terrasjes en heerlijke koffieEetkamer Likkepot –Middelburg

In het midden van de stad, verborgen achter een muur, vind je een pittoresk pleintje met een heerlijke lunchplek. Goede koffies (ook met sojamelk te krijgen) en alle broodjes op de kaart kunnen glutenvrij worden geserveerd.


Boekhandel de Drukkerij – Middelburg

Ook weer verborgen, maar dit keer in een boekhandel. Een vaak wisselende lunchkaart met Zeeuwse invloeden. Ook hier serveren ze alles op aanvraag glutenvrij.


Proef Zeeland – Neeltje Jans

Midden op de Oosterscheldekering, bij Waterpark Neeltje Jans vind je deze vishandel met aanpalende brasserie. Verser als hier kun je vis niet krijgen en de menukaart bestaat dus ook overwegend uit visgerechten.De IJsvogel – Domburg

Deze plek is favoriet bij onze zonen wegens het grote aanbod aan ijs. Ijscoupes, wafels, en niet onbelangrijk, het allerlekkerste chocolade sorbetijs dat we ooit buiten Italië hebben geproefd!


Oase - Domburg

Een strandtent zoals ze moeten zijn. Heerlijk vertoeven in zowel de winter als de zomer. Een goede uitgebreide kaart en een mooie aankleding. Op topdagen erg druk en zeker in de weekenden is reserveren aanbevolen.Dineren in Zeeland – informeel of op sterrenniveauBrasserie Maritime – Zierikzee

Mosselen, Oosterschelde kreeft, oesters,…alles wat de zee te bieden heeft staat hier op de kaart. Vraag in de zomer naar een plekje buiten langs het water en geniet!


Meliefste – Wolphaartsdijk

Dit toprestaurant wacht al jaren op een Michelinster en verdient die ook. Voor een avond dineren op topniveau moet je hier zijn. Het restaurant is ook prachtig gelegen in het Veerhuis aan de jachthaven van Wolphaartsdijk.


AIRrepublic – Cadzand

Een strandclub, maar dan wel eentje van Sergio Herman! Eten op topniveau dus. En voor de Belgen zeker de afslag vanaf Knokke waard.
Shoppen in Zeeland – ketens met Zeeuwse rootsOmoda – Middelburg, Goes, …

Bij velen bekend als het online walhalla voor schoenen. Maar deze zaak heeft Zeeuwse roots en in verschillende Zeeuwse steden (en in Antwerpen) vind je prachtige flagshipsstores met een groot aanbod aan schoenen.

Bomont – Middelburg, Goes, Domburg,…

Wereldberoemd in Zeeland, deze onderneming blijft maar groeien. Ook weer terecht. De favoriet van onze kinderen, hier houd ik zelfs mijn jongens een tijdje zoet voor het inslaan van hun zomer- en wintergarderobe.


Ik hoop dat ik je hiermee genoeg tips heb kunnen geven voor meerdere ontspannende weekendjes aan de Zeeuwse kust. En er is nog zoveel meer te ontdekken, dus ga zeker een keertje langs.


Is alleen een weekendje uitwaaien niet meer genoeg om je batterijen op te laden? Kijk dan zeker even naar mijn 5 tips voor snel meer energie en minder stress.

95 keer bekeken

CONTACT

T +32 499 710490

E info@mintandmind.be

W www.mintandmind.be

 

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2018 by Mint & Mind BVBA      PRIVACY POLICY