• Tanne van de Kreeke

Slacht niet zelf je kip met de gouden eieren - Deel 1: 5 tips voor meer inspiratie en creativiteit

Bijgewerkt: 22 mei 2019Ken je het verhaal van de kip met de gouden eieren nog?


Een man had een kip die onverwacht gouden eieren begon te leggen. Hij werd snel rijk maar was ongeduldig en hebzuchtig en wilde snel nog veel rijker worden. Dus sneed hij de kip open om al de gouden eieren in een keer te kunnen oogsten. Maar wat bleek, de kip bleek leeg en de man realiseerde zich dat hij in al zijn hebzucht de bron van zijn rijkdom gedood had.


Als er 1 ding is dat jij als ondernemer van dit verhaal kan leren, is het dat jij zelf de kip met de gouden eieren bent!

Je onderneming, klanten en personeel zijn afhankelijk van jou talenten, inspiratie, energie en creatieve ideeën die het bedrijf doen groeien, je klanten meer waarde opleveren en je personeel een inkomen garanderen.

Brand jezelf dan ook niet op en slacht niet zelf je kip! Zorg zodanig goed voor jezelf dat je nog lang gouden eieren kunt blijven produceren.


Vandaag deel 1 van een tweeluik, met 5 tips die ervoor zorgen dat je creativiteit geprikkeld blijft en de inspiratie blijft stromen.


Hoe kun je de kans op creatief denken verhogen en raak je geinspireerd?

Uit eigen ervaring en de werken van deskundigen ter zake ken ik 1 grote rode draad: duik andere werelden binnen! Inspiratie, en dus een uitnodiging tot anders te gaan denken, ligt overal maar meestal niet op je eigen bureau.

Hierbij mijn eigen lijstje van dingen die ik onderneem om de inspiratie te laten stromen:


  1. Lees boeken en tijdschriften buiten je eigen vakgebied

  2. Zoek eens een andere werkplek. Ga een middagje schrijven in een leuk nieuw koffietentje, zoek de bibliotheek eens op of verruil een dag in de week je bureau eens voor een inspirerende co-workingplek

  3. Bezoek geregeld een grote stad en verdwaal in de kleine steegjes en bijzondere winkeltjes

  4. Zoek letterlijk een andere omgeving op en maak verre reizen

  5. Neem eens de toeristische route naar je volgende afspraak. Vertrek iets eerder en rij eens langs dat leuke weggetje door het platteland.

Volgende week in hetzelfde thema mijn 10 beste tips om te onthaasten en rustiger en bewuster te leven. Want ook dat is essentieel voor je creativiteit. Je brein heeft namelijk pauzes nodig om de voortdurende stroom aan informatie te verwerken. Kortom, we moeten weer leren “niks doen”, lummelen, vervelen. Wie had ooit gedacht dat je tips nodig had om dat (weer) te leren;-)Wil je graag meer ontspanning en balans om ook nog ruimte te hebben voor de andere dingen die belangrijk zijn in je leven? Wil je graag meer focus en concentratie zodat je efficiënter kan werken met meer resultaat? Laat mij je dan in een van mijn komende masterclasses leren hoe je meer kan bereiken, op een eenvoudigere manier en zonder stress.0 keer bekeken

CONTACT

T +32 499 710490

E info@mintandmind.be

W www.mintandmind.be

 

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2018 by Mint & Mind BVBA      PRIVACY POLICY