• Tanne van de Kreeke

Ode aan de Chillpreneur“Tanne, eerlijk gezegd ben ik bang om weer te gaan werken. Mijn verleden op de werkvloer was bijna traumatisch”


Dit waren de letterlijke woorden die een goede vriendin een paar weken geleden uitsprak tijdens een gezellige meidenlunch.


En ik begreep haar helemaal. Want we hebben dezelfde achtergrond en arbeidsverleden. Allebei uit de juridische wereld en allebei dachten we toen we begin 20 waren dat de wereld aan onze voeten lag. Dat we hard zouden gaan knallen, carrière maken en o ja, ook nog wel ergens tussendoor een gezin zouden stichten. Maar naarmate de jaren (en de kinderen) volgden, kregen we steeds meer het gevoel van “is dit het nu?” . Moet ik nu echt ’s ochtends opstaan, stressen om het gezin de deur uit te krijgen, een dag geleefd worden door cliënten en ellebogenwerk verrichten om “de top” te bereiken? Om vervolgens ’s avonds afgepeigerd in bed te ploffen met het idee dat we het de volgende dag weer opnieuw zouden moeten doen? We voelden allebei dat er nog zoveel meer in het leven zat en onze persoonlijkheden botsten met het wereldbeeld dat om ons heen gecreëerd werd.


Dus we gaven op, zo voelde het toch. We hadden het moeten opgeven, want we konden het niet aan. Althans dat dachten we. Want om ons heen "knalde" iedereen gewoon verder. En we dachten dat dat de enige manier was om succes te behalen. En zo gingen de jaren voorbij en voelden we ons schuldig. En toen we allebei voorzichtige stappen in het ondernemerschap zetten, kwam de twijfel weer. Wilden we dit wel? Wat als we onszelf weer gaan verliezen? Wat als we weer opgezogen gaan worden door onze baan, door ons bedrijf? Wat als we de controle over ons leven weer verliezen? Het is alles of niets toch? Zo hadden we het toch geleerd? Zijn we misschien niet gewoon ongeschikt daarvoor?


Sinds kort heb ik ontdekt dat we hierin helemaal niet ongeschikt zijn en dat we zeker niet alleen zijn. Sterker nog er is zelfs een heel boek over geschreven! Wij zijn namelijk Chillpreneurs: “a chilled, ambitious, wants-to-change-the-world-but-also-thinks-there’s-an-easier-way-person”


En met deze woorden van schrijfster Denise Duffield-Thomas viel voor mij alles op zijn plek:

“Most of het heart-centered women I know don’t want to hustle anymore. We don’t want to crush anything, especially not the competition. We want to collaborate with other women, not kill them! We want everyone to succeed. And we’d also love to have the time to create a garden, have a hobby, or get our hair and nails done occasionally.”

Het zijn van een chillpreneur wil niet zeggen dat je de hele dag in een hangmat hangt. Maar dat je gelooft dat er een andere manier is om een bedrijf en carrière te hebben. Een manier die goed is voor je bankrekening, maar ook voor je welzijn. Een manier die voor jou persoonlijkheid werkt. Een manier waarbij je zoekt naar de weg van de minste weerstand.


Volgens mij doen mijn vriendin en ik het momenteel zo slecht nog niet….

11 keer bekeken

CONTACT

T +32 499 710490

E info@mintandmind.be

W www.mintandmind.be

 

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2018 by Mint & Mind BVBA      PRIVACY POLICY